Uusi kurssi "Kuinka laatia päihdetoimintaohje työpajalle?"

Uusi kurssi "Kuinka laatia päihdetoimintaohje työpajalle?"

Mika Piipponen -
Vastausten määrä: 0

Hei!

Kurssialustalle  on auennut uusi, maksuton verkkokurssi erityisesti työpajatoiminnan ammattilaisille. Kuinka laatia päihdetoimintaohje työpajalle -verkkokurssilla perehdytään EHYT ry:n julkaiseman Päihdetoimintaohje nuorten työapajoille -materiaalin sisältöihin. Työpajan päihdetoimintaohje on tärkeä ehkäisevän päihdetyön keino, joka yhdenmukaistaa ja edistää tasa-arvoista toimintaa työpajaympäristössä. Päihdetoimintaohjetta voidaan hyödyntää myös uusien työntekijöiden sekä valmentautujien perehdyttämisessä. Kurssille osallistuva saa runsaasti vinkkejä päihdetoimintaohjeen räätälöimiseen juuri omalle työpajalle soveltuvaksi. Osallistuja saa tulostettua kurssin lopussa valmiin päihdetoimintahjeen täytettyään kunkin osion sisällöt alustalta löytyvään työkaluun.

Verkkokurssin suorittamiseen kuluva aika voi vaihdella työpajasta riippuen, mutta lähtökohtaisesti päihdetoimintaohjeen laatimiseen kannattaa varata aikaa kokonaisuudessaan ainakin 8 tuntia eli noin yhden työpäivän verran, mutta aikaa voi kulua enemmänkin. 

Päihdetoimintaohjeen laatimisessa on tärkeää hyödyntää koko työyhteisön osaamista. Vaikka kurssialustalla työskennelläänkin yksin, kannattaa koko työyhteisö sitouttaa sisältöjen pohtimiseen ja yhteisten toimintalinjojen kehittämiseen.

Kurssin löydät Nuorisoalan ammattilaisille -kategoriasta.